RETETELE LUI COLEA - PREPARATE DIN CARNE, autor Nicolae Olexiuc Colea, 256 pagini, format 12.5 x 19.5 cm, cod comanda 1007

Despre autor

Nicolae Olexiuc Colea si-a desfasurat activitatea in renumite restaurante din Bucuresti: Capsa, Athenee Palace, Gambrinus etc. A fost distins cu numeroase premii si diplome. Este considerat, daca nu primul, in orice caz printre cei dintai tehnicieni autori de carte de bucate din Romania.

Prefata

Lucrarea „Preparate din carne“ a maestrului in arta culinara Nicolae Olexiuc constituie un mic univers gastronomic, bine structurat, care cuprinde o gama larga de retete practice şi simple. Cei interesati vor gasi in aceasta carte numeroase moduri de preparare a mancarurilor, care pot fi realizate in timp relativ scurt şi cu efort minim. In lupta zilnica cu rutina din alimentatie, pentru cei interesati cartea constituie un adevarat ghid.

Cu aceasta lucrare Nicolae Olexiuc se evidentiaza inca o data ca un bun şi profund cunoscator al gastronomiei, rezultat al experientei capatate in cei peste 60 de ani de activitate in domeniul artei culinare insotita de lansarea a peste 30 de titluri de lucrari de specialitate.

Varietatea preparatelor culinare prezentate in lucrarea de fata va satisface cele mai pretentioase gusturi, va oferi multora dintre dumneavoastra, de la cei neinitiati la cei cu oarecare practica in domeniul gastronomiei, un instrument util de lucru. Arta gastronomica nu se rezuma numai la a şti sa gateşti sau a manca bine; acest univers al alimentatiei merita explorat cu interes, imaginatie şi inventivitate. Iar autorul cartii de fata contribuie la realizarea acestui deziderat.

Pofta buna!

 

Cuprins

Rasoluri

Preparate din carne cu legume, fructe şi fainoase

Preparate cu tocatura din carne de vita, porc sau oaie

Specialitati din carne de vaca şi de porc

Preparate traditionale din porc

Preparate din carne de vitel

Preparate din carne de ovine

Preparate din maruntaie

Preparate din vanat

Preparate din vanat cu pene

Preparate din vanat cu par

Index